Kid playing

Sådan får du mere overskud i hverdagen

Er man forælder, er der nok at se til, og to do-listen kan virke uendelig. Mange oplever, at de praktiske ting kommer til at overskygge for det, man også har behov for, nemlig tid til sig selv og hinanden. Det kan være svært, og derfor kommer vi i denne artikel med en række tips til, hvordan du kan undgå at køre fast i hverdagens rutiner.

Gør transporttid til et frirum

Er du en af dem, som bruger lang tid på at pendle, cykle eller køre til og fra arbejde hver dag, er der et stort potentiale i netop det tidsrum. Selvom transporttiden ofte kan virke som spildtid, er det nwmlig også et tidsrum, som du har for dig selv.

Tager du toget til og fra arbejde, har du hænderne fri, og du kan derfor lave mange af de samme ting, som du kan hjemme i stuen. Hvad enten du har lyst til at se et afsnit af din serie, læse en kryds og tværs, strikke eller tegne, kan du gøre dette mere eller mindre uforstyrret. Er du i bil, er det oplagt enten at lytte til podcast, lydbog eller et godt album. Cykler du, er dette et frirum, hvor du ganske vist skal følge med i trafikken, men derudover kan du bare lade hjernen slappe af. Samtidigt får du din daglige motion!

Det handler om at værdsætte dette frirum og samtidig gøre en aktiv indsats for, at det bliver et sted, hvor du kan lade op. Da man ofte er træt efter arbejde, kan det være en god idé at forberede sig hjemmefra, så du ikke først skal til at downloade lydbogen, når du er træt efter en lang arbejdsdag.

Er du fattig på tidsfronten, så er der hjælp at hente!

Meget afhænger som bekendt af prioriteringer – særligt på tidsfronten. Alle familiesituationer er selvfølgelig individuelle, hvor nogen vitterligt ikke har råd til en rengøringshjælp, mens det for andre særligt er på tidsfronten, at man er i bekneb fremfor på pengefronten. Gør dette sig gældende for din familie, kan en rengøringshjælp være netop den brik, som får puslespillet til at gå op!

For mange er pengene givet godt ud. I stedet for at bruge dagevis på rengøring, tøjvask eller vinduespolering, er der lige pludselig halve eller hele dage fri i weekenden. Du kan få hjælp til alt fra hovedrengøring til arbejdsopgaver som fx vinduespolering. Prioriterer du økonomisk at få rengøringshjælp, vælger du også tiden til – tid, som I kan bruge på afslapning eller kvalitetstid sammen.

Find et fællesskab i den friske luft

Mange forældre er gode til at minde deres børn om, at de skal huske at komme ud og få noget frisk luft – nogle forældre glemmer imidlertid nogen gange, at også de kunne have godt af den friske luft! Sørger du for at komme ud og bevæge dig hver dag i den friske luft, vil du med garanti kunne mærke det øgede overskud!

Du kan således lade din gå- eller løbetur være dit frirum i den hektiske hverdag. Modsat kan du også opfordre familiens medlemmer til en cykeltur eller en gåtur, da der her bliver skabt et fællesskab, der kan gøre nogle af de faste gøremål til mere end sure pligter. Samtidig er det ofte nogle andre snakke, man har i det fri fremfor over middagsbordet. Uanset hvad håber vi, at du med disse tips kan genfinde overskuddet og tiden til dig selv og dem, du har kær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *