Familie

Sådan balancerer du arbejde og familieliv

Mange forældre finder det udfordrende at arbejde 37 timer om ugen, hente børn, få mad på bordet, putte børn og så lige resten af de huslige gøremål oveni. Mange har en følelse af en hverdag, der blot er en uinspirerede og kedelig gentagelse af sig selv, og hvor der ikke er tid til dét der ekstra. Den der hyggelige stund hvor alt emmer af ro og fordybelse; kvalitetstiden.

Har du svært ved at finde balancen mellem et travlt arbejdsliv og den vigtige kvalitetstid med børnene? Så læs med her og få et par gode råd til at finde den perfekte balance mellem de to.

Kvalitetstid behøver ikke være lang tid

For det første skal der lige slås noget fast: kvalitetstid er ikke lig med 2,5 times fordybelse i en perleplade. Det kan det være. Kvalitetstid kan være alt lige fra få minutter til flere timer. Det er vigtigt at huske på. For når man anser kvalitetstid som noget meget tidskrævende, får man svært ved at overskue det, og se hvordan man kan proppe det ind i en fuldstændig skemalagt dag. Og så er det, at man får dårlig samvittighed. Så ændr din anskuelse af, hvad kvalitetstid bør være. Det kan sagtens være et hyggeligt moment i bilen på vej til fodboldtræning, hvor både bag- og forsæde skråler med på yndlingssangen. Det kan være godnatlæsningen, hvor du, som forælder, tager dig ekstra tid til at lave de sjove stemmer eller læse et ekstra kapitel. Kvalitetstid handler om at tage sig tid. Om det så er én time eller ét minut. Dit barn vil kunne mærke forskellen.

Vær nærværende

Det allervigtigste, når du bruger tid sammen med dit barn, er, at du er nærværende. For hvis du ikke er det, kan du lige så godt droppe det. Børn er enormt intuitive og fornemmer de mindste forandringer – både bevidst og ubevidst. Derfor vil de lynhurtigt opdage, at mor eller far har hovedet og tankerne et andet sted end lige dér, hvor barnet er. Så væk med telefonen, læg arbejdet på hylden for en stund og bare vær til stede.

Hellig weekenderne

I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til for eksempel udflugter eller en tur på legepladsen. Derfor er det enormt vigtigt, at dine børn mærker, at weekenderne er deres – i det omfang det nu kan lade sig gøre. Sørg for at være bevidst om børnenes behov, når I planlægger den kommende weekend. Afsæt et tidsrum eller en aktivitet, der kun er for børnene og jer. Det vil med garanti styrke jer som familie.

Du er god nok!

Det nytter ikke noget at gå og banke sig selv oveni hovedet over alt det, man gerne ville, men ikke har tid til. Det er fuldstændig nyttesløst og gavner ingenting. Man kan ikke nå alt. Jo før du indser det, jo bedre får du det med dig selv som forælder. Brug i stedet energien på de små ting som nævnes herover. Det er meget bedre givet ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *