Moderne boernevaerelse

Det perfekte børneværelse – sådan gør du

Når du skal indrette børneværelset, er der flere forskellige ting, du skal tage højde for. Børnenes alder, køn, fritidsinteresser og personlighed er alle faktorer, der spiller ind, når møbler og lignende skal findes. Alle forældre ønsker at kunne tilbyde det perfekte børneværelse til deres vidundere, og her kan du derfor finde tips til, hvordan du indretter og designer sådan et! Tipsene passer til alle aldre, både piger og drenge, og du kan derfor frit tage for dig, uanset hvilken purk du har derhjemme.

Find en stil

Der findes mange stilveje, du kan gå, når du indretter børneværelse. Har du en datter, så er det måske lyserød, gul, og andre sarte farver, du skal gå efter. Er det en dreng, kan det være, at blå og grøn er favoritterne. Dog skal du være opmærksom på, at det også kan forholde sig helt omvendt, så det bedste, du kan gøre, er uden tvivl at spørge dit barn til råds. På den måde får barnet også lige præcis det værelse, de drømmer om – og det må da siges at være det perfekte værelse, ikke? Farverne kan inkorporeres i et tema, hvor der er en rød tråd i alle møbler og pynteting, eller du kan ryste godtekassen og blande alle de smukke farver for et legende resultat.

Når du indretter

Når du vil indrette det perfekte børneværelse, så er der som før nævnt mange ting, du kan tænke over. Heriblandt hvilke ting der skal være at finde på værelset. Tænk for eksempel over lamper, knagerækker, navneskilte og andre personlige ting, der kan give rummet karakter. Mange børn elsker natlamper, og du kan lade fantasien få frit løb med en lampe formet som en sky eller andet. Se evt. mere her.

Husk det langsigtede perspektiv

Med andre ord: husk at tænke fremad. Dette gør du ved at vælge produkter af ordentlig kvalitet, så de kan holde i flere år, og du kan også med fordel tænke praktisk i den forstand, at tingene skal kunne bruges i mange år. Dit barn synes muligvis, at en skriggul lampe med røde prikker er rigtig flot nu, men hvis nu I i fællesskab vælger den blå, kan det være, at den også er spændende om 2 år.

Barnets legeplads – fristedet i huset

Et børneværelses vigtigste funktion er at agere fristed for børnene. Der skal være plads til at lege, grine, pjatte og fjumre. Dette sørger du bedst for ved at overveje opbygningen af selve rummet. Har I meget plads? Så slå jer løs og indret uhæmmet, som I lyster. Kniber det derimod med pladsen, bør I undlade at proppe værelset med store møbler, der stiller krav til, at oprydningen foregår lige efter. I et børneværelse skal der ikke altid være ryddeligt; de bedste lege tager ofte flere dage… Apropos møbler, hvilke er så at foretrække? Til børneværelset vil vi anbefale praktiske møbler, og gerne nogle der kan bruges i flere sammenhænge. Du kan eksempelvis se, om du kan finde en bænk, der samtidig har opbevaringsplads indbygget.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *