Kids room

Indret børneværelset med plads til leg og kreativitet

Børn skal lege og udfolde deres kreativitet for at kunne udvikle sig, og det er derfor vigtigt, at de har plads og rum at folde sig ud på, hvor de kan fordybe sig i deres lege. Du kan som forælder gøre dit for at skabe en god legeplads inden døre ved at give dine børn udfordrende og spændende legetøj, samtidig med at du kan indrette børneværelset hyggeligt.

Giv plads og rum til leg

Leg og kreativitet hjælper børn med at udvikle sig, og det er særdeles vigtigt for børn. Leg sørger for, at børn prøver ting af, laver rollespil og sætter sig i andres sted, som er med til at udvikle dem som mennesker. Du kan som forælder gøre din del for, at dine børn har de mest optimale forhold til at udvikle sig via leg og kreativitet. For det første skal du give dit barn plads. Leg kræver plads og fordybelse, og en leg kan sagtens vare flere dage. Et godt værelse med lidt gulvplads er længe nok, men har du et stort hus, hvor der er et rum, der ikke bliver brugt, og har du flere børn end ét, kan du med fordel lave et legerum. I legerummet kan dine børn både lege med hinanden, men de kan også lege deres egne lege, samtidig med at det er hyggeligt, at der også er en søster eller bror til stede i lokalet. Børn bliver ikke lige så let distraheret som voksne, og har dine børn først gang i en leg, ænser de ikke hinanden. De synes bare, at det er rart, at de ikke er alene, så vær ikke bange for, om det vil skabe for meget uro.

Farverigt fototapet

En måde, du kan peppe børneværelset op på og skabe plads til både leg og kreativitet, er ved at sætte farverigt fototapet op på børnenes værelse. Man kan få fototapet i et hav af forskellige farver, mønstre eller med kendte figurer på, og der vil helt sikkert også være noget for dit barn. Et flot fototapet på væggene vil give børnene lov til at være børn, og det kan være med til at sætte deres kreativitet i gang. Et tapet med kendte Disney figurer skaber en genkendelighed, som for børn er vigtig og skaber tryghed, så de har lyst til at udfolde sig. Som forælder kan du også sørge for at have udfordrende legetøj til dine børn, som kan udfordre deres kreativitet og udvikling.

Slip for rodet i stuen

Som forælder er det i øvrigt en fordel at indrette børnenes værelser så hyggelige og flotte som muligt, så børnene kan lide at være derinde. På den måde undgår du, at børnene slæber legetøj med rundt i hele huset og ind i stuen for at lege der. Har de et hyggeligt og pænt værelse, hvor der er godt med gulvplads til at folde sig ud og lege, vil de elske at bruge tid derinde. Du slipper på den måde for en masse rod og for at træde på legetøj, uanset hvorhen i huset du kommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *