Gør dit barn cykelklar til foråret

Når du om morgenen sender dit barn afsted på cykel, så er det med sikkerheden i højsædet. Det er vores værste mareridt, hvis vores barn skulle styrte på cyklen, og kun endnu værre, hvis han eller hun skulle komme til skade, og ikke være ordenligt sikret med udstyr. Derfor er det nu, hvor foråret nærmer sig, vigtigt at få klargjort både cykel og barn til den daglige tur på to hjul

Hvis ulykken skulle være ude, så er det netop vigtigt, at vi har gjort alt, vi kan, for at sikre vores børn. Og der er mange forbehold man kan tage sig.

Lygter og reflekser

Det er ikke kun lovpligtigt at have lys og reflekser korrekt placeret på cyklen. Det er også for at sikre både dig selv og dine børn. Selvom de mørke morgener og eftermiddag måske er ovre, når foråret kommer, så er der stadig mørkere dage eller tågede dage. Du kører jo heller ikke uden lys på bilen.

Kort sagt, så skal der for- og baglygter. Reflekser på pedalerne, på i egerne på hjulene. Desuden kan det aldrig skade at give dit barn en refleksvest på, eller måske spænde en bag på tasken. Så er risikoen for at blive overset i trafikken reduceret markant. Er du i tvivl om, om dit barns cykel er både sikker og lovpligtig, så tag et smut forbi den lokale cykelforhandler.

Hjelmen

Selvom du måske ikke selv bruger den, når du skal ned til bageren eller på arbejde, så er det absolut vigtigste for sikkerheden på jernhesten, at hjelmen er spændt. Den gør jo ikke synderligt meget nytte hjemme på hylden, ud over at fylde pladsen ud.

Mange undersøgelser viser, at hjelmen kan redde både liv og sind. Selvom den engang var kikset, så er den faktisk efterhånden kommet på mode, eftersom producenterne har lagt mere arbejde i, at designe nogle, som er værd at have på hovedet. Det har de således også til børnene, og du kan uden tvivl finde én, som de gerne vil have på, hvis de får at vide, at de skal.
Og har de svært ved at forstå, at de selv skal have hjelm på, så overbevis dem, ved selv at have det. Det kan jo aldrig skade.

Ny cykel?

Der er ikke synderligt stor forskel på sikkerhedsniveauet på de forskellige cykler til børn. Men det kan alligevel godt være, at det efterhånden er tid til, at den gamle havelåge bliver opgraderet til en lidt sejere eller flottere og mere passende cykel. I forhold til hvor ofte cykle er i brug, så er det trods alt en god investering i dit barn, eftersom de hurtigt vokser fra deres nuværende.

Desuden er der rigtig ofte tilbud at finde på cykler. Sidste års modeller og endda også nuværende modeller bliver hurtigt gamle, og nye skal ind i butikkerne. Netop derfor er der næsten altid splinternye cykler på tilbud, så der kan være en del penge at spare, uden at der bliver gået til kompromis med kvaliteten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *