iphone

Find den bedste løsning for dit barns første mobil

Tiderne er digitale, og det samme er de yngste i vores samfund. Aldersgrænsen for den digitale bevidsthed er faldet væsentligt, og der går ikke længe, før du skal købe dit barns første mobiltelefon. Men hvordan vælger du den rigtige løsning? Hvilken mobil skal det være, og hvilket abonnement er der behov for? Du får her et par gode råd til, hvordan du finder den bedste mobilløsning til førstegangskøbet samt et par råd om, hvordan du klæder dit barn bedst på til at begå sig i den digitale verden.

Hvad er formålet med telefonen?

Det første du bør gøre inden, at du går på jagt efter en mobil til dit barn, er at forventningsafstemme formålet med din søn eller datter. Hvorfor får de en mobiltelefon? Hvad forventer du af dem med hensyn til at tage et ansvar? Gennemsnitligt er børn blot 8 år, når de i dag får deres første mobiltelefon. Det er en ung alder, og derfor er det vigtigt at forklare dit barn, at der følger nogle forpligtigelser med i købet. Tonen bør ikke være formanende, men søg derimod en god dialog med dit barn, som skal stifte bekendtskab med sit nye ansvar.

Et godt sted at starte kunne eksempelvis at give dit barn et indblik i de økonomiske omkostninger, som er forbundet med at eje en mobiltelefon. Få dit barn til at forstå, at en mobiltelefon ikke er hverken billigt eller legetøj (du kan dog hente gode rabatter ved at klikke her) Sammenlign priserne på mobilen og abonnementet med noget, der er i børnehøjde og håndgribeligt.

Derudover anbefaler blandt andre Børnerådet at gå i dialog med de andre forældre i dit barns klasse. Få en god samtale op at køre, hvor I kan forsøge at sætte nogle overordnede fælles retningslinjer for klassens brug af mobiltelefonerne.

Imødekom dit barns vaner og undersøg markedet 

Det praktiske formål er naturligvis også vigtigt at få tænkt igennem i form af kravene til selve mobiltelefonen samt teleselskabet. Og da det trods alt er dit barn, der skal bruge mobilen, er du nødt til at få en fornemmelse for dit barns vaner. Skal mobilen udelukkende et redskab til at komme i kontakt med hinanden? Skal den bruges til spil og underholdning, som kræver en stor kapacitet? Eller er det de sociale medier, som trækker, og derfor kræver godt med data i mobilabonnementet? Lyt til dit barns ønsker.

Derudover er det værd at undersøge markedet grundigt, da der er mange penge at spare. Teleselskaberne er i hård konkurrence med hinanden, og det kan du vende til din fordel. Du kan eksempelvis se denne side, hvor du finder gode tilbud på mobilabonnementer såvel som telefoner.

Glem ikke den digitale opdragelse 

Det sidste råd i forbindelse med dit barns nye mobiltelefon omhandler dog ikke mobilpriser eller teleselskaber. Det vedrører den digitale opdragelse, som du som forælder er forpligtiget til at give dit barn.

Som tidligere nævnt er dit barn en del af den digitale generation. Og dit har brug for din hjælp til at begå sig på de digitale medier. Sørg for at tage dig en god snak med dit barn om, hvordan man behandler andre på nettet, hvem man kontakter og ikke kontakter og giv dem en bevidsthed om, hvad de poster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *