familietur-til-frederiksberg

Familieturen går til: Frederiksberg

Har du og børnene en dag, en weekend eller en ferie, som skal bruges på noget sjovt i det københavnske? Så er Frederiksberg en oplagt destination for familier med børn i alle aldre. I dette afsnit af “Familieturen går til” besøger vi Frederiksberg og kigger nærmere på børnevenlige oplevelser for store og små. Har du et tip, du ønsker at dele med vores læsere? Smid en kommentar i bunden – på forhånd tak!

Leg, blomster og elefanter

Frederiksberg Have er en oase midt i byen, hvor I kan trække vejret og slappe af som afveksling fra byens mange stimuli. I Frederiksberg Have findes en lille legeplads, som især er god for de yngste. Legepladsen er efter renoveringen blevet et rigtigt godt sted at lege, for nu er der både hængekøjer, klatretræer og sommerfugle, som sprøjter med vand. Og samtidig er der rum nok til, at hele familien kan nyde opholdet. Familien kan nemlig sidde i græsset på plænerne i Frederiksberg Have, imens børnene leger. Skulle nogle familiemedlemmer have lyst til et lille break for at være sig selv, er der også rig mulighed for en gå- eller løbetur rundt langs stierne på Frederiksberg Have. Hvis I kommer om foråret, er det måske ikke varmt nok til at nyde en picnic i græsset, imens børnene leger. Men til gengæld kan I være heldige at se nogle af havens plæner fuld af krokusblomster. Det er et smukt syn.

Hvis I gerne vil se flere blomster, kan I også tage på en rundvisning i Landbohøjskolens fire haver. Det er forskelligt, hvornår der er rundvisning, så det skal planlægges lidt i forvejen for at se, hvornår der er en mulighed. Hvis I overvejer at besøge venner eller familie, når I nu alligevel er der, er der gode muligheder for at købe en kage hos en af de mange bagere eller måske en buket blomster på Frederiksberg. Så har I tid til at nyde jeres udflugt uden at skulle spekulere for meget på den sag.

Hvis din familie er mere til dyr end blomster, og hvis I samtidig godt kan lide gratis fornøjelser, kan det anbefales at besøge den side af Frederiksberg Have, som grænser op til Zoo. Så kan I nemlig være heldige at se elefanter. På grænsen mellem Københavns Zoo og Frederiksberg Have kan I også besøge den vandgrav, hvor elefanterne bader. Det er dog vigtigt at gøre sig klar, at elefanterne kun bader en gang i mellem, så sæt ikke næsen for højt op. Hvis I vil være sikre på at se elefanter, skal I hellere købe en entrébillet til Københavns Zoo. Så kan I også se meget mere end elefanter – over 4.000 forskellige vilde dyr faktisk for at være mere præcis.

Oplev verdens dyreliv i den zoologiske have

Københavns Zoo ligger på Frederiksberg lige op til Frederiksberg Have, så hvis I er klar på at hive dankortet frem og få en ekstra stor oplevelse for børnene, så er Københavns Zoo et oplagt valg. Den zoologiske have på Frederiksberg har, foruden de mange spændende dyr, også 4 forskellige legepladser; Kaninlegepladsen, Bjørnegrotten, Kængurulegepladsen og den nye Tigerlegepladsen. For de allermindste er Børnezoo sagen. Her er fokus på de mere omgængelige dyr. Her kan børnene derfor klappe geder. I Børnezoo er der også kaniner, grise, høns og ponyer, og nogle gange går dyrepasserne tur med lamaerne. Der er endnu flere oplevelser for børn i Københavns Zoo. Hvis du overvejer at tage derind, men ikke er helt sikker, kan du med fordel tjekke hjemmesiden ud for Københavns Zoo for at se priser og øvrige tilbud.

Få en rundvisning på Frederiksberg Slot

Børn elsker eventyr. Nogle gange handler det om prinsen på den hvide hest eller de kongeliges liv på slottet. Hvis du gerne vil præsentere dine børn for et interessant stykke kulturhistorie, er det derfor ofte let at fange børnenes interesse, hvis du spørger dem, om de kunne tænke sig at se et rigtigt slot. På Frederiksberg Slot kan der eksempelvis nogle gange bookes rundvisninger for familier på op til 5 personer. Så kan I rigtig opleve slottet sammen som familie. Vær opmærksom på, at slottet er fyldt med trapper, så det er ikke en tur for en klapvogn. Frederiksberg Slot er et rigtig flot slot, og I kan eksempelvis se Prinsessernes Pandekagekøkken, Marmorbadet og Det Kinesiske Værelse.

Vi håber, at ovenstående tips har givet stof til eftertanke, og ønsker jer en rigtig god udflugt med børnene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *