Hjemmekontor

Få de bedste arbejdsrammer i privaten: indret det perfekte arbejdsværelse

Det er nærmest blevet obligatorisk med et kontor i de danske hjem. Flere og flere bruger nogle timer i privaten på at arbejde – enten fordi de tager arbejdet med hjem, eller fordi de arbejder hjemmefra. Nogle bruger måske blot kontoret som et slags hobbyrum, hvori de kan være kreative, mens andre bruger hjemmekontoret som deres arbejdsplads. Uanset hvad det bruges til, findes det dog altså i de fleste hjem. Mange har dog svært ved at finde ud af, hvordan kontoret skal indrettes. På trods af at mange bruger mange timer i rummet, er kontoret ofte et rum, der ikke bliver brugt mange kræfter på at indrette – for det er jo blot et kontor. Et kontor kan dog være meget andet end et kontor, og derfor er indretningen også vigtig. Hvis du mangler tips og tricks til, hvordan du kan indrette en dejlig arbejdsplads i hjemmet, kan du læse med herunder.

Glem ikke hyggen

Et hjemmekontor er, som navnet antyder, en del af hjemmet – og derfor er det vigtigt, at du ikke glemmer den hjemlige hygge, når du skal indrette hjemmekontoret. Kontoret skal ikke flyde over af kedelige kontorting. Det skal ikke se sterilt og professionelt ud. Et hjemmekontor må gerne være hyggeligt, og det behøver ikke ligne et kontor, der ligger i en kontorbygning. Brug brugsgenstande i indretningen, der kan bringe hygge og personlighed ind i rummet. Således bliver kontoret en del af hjemmet, og det bliver et rum, hvori det er behageligt at være og arbejde.

Vælg behagelige møbler

Det skal ære behageligt at arbejde i hjemmet – uanset om du arbejder på dit næste hobbyprojekt eller på din egen virksomhed. Når man arbejder i hjemmet, skal det være behageligt og komfortabelt. Derfor er det også vigtigt at vælge møbler, der gør det muligt. Det er begrænset, hvor mange møbler der er brug for på et hjemmekontor. De fleste har blot brug for en stol og et bord – og her er kontorstolen det vigtigste, fordi det er den, der sikrer din komfort. Du kan finde et væld af kontorstole til hjemmekontoret hos 3xr.

Skær larmen væk

Når man har et hjemmekontor, er larm uundgåeligt. Måske er der børn, der leger, eller en hund, der vil gås tur med. Det er noget, man skal overveje, når man indretter sit hjemmekontor, for det er nærmest uundgåeligt. Det er dog muligt at gøre ting, så larmen og forstyrrelserne bliver så lidt forstyrrende som muligt. Hvis kontoret er i forbindelse med et andet rum, kan du sørge for at afskærme kontorpladsen så godt som muligt – således kan forstyrrelserne virke mindre forstyrrende, og du vil få nemmere ved at koncentrere dig. Det er dog nærmest umuligt at undgå støj og forstyrrelser fuldstændigt, og det er noget, man skal overveje. Især skal man overveje i hvilket rum, kontoret skal placeres. Bedst er det blot, hvis kontoret kan placeres i et separat rum, så dørene kan lukkes og støjen skæres ude. Hvis døren kan lukkes, kan det også virke lettere at koncentrere sig om det, der er grunden til, man er på kontoret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *