Bør jeg anskaffe mig en hund eller en kat?

Vi kender sikkert alle til spørgsmålet: ”Er du til hunde eller katte?”. De fleste har ofte en favorit, men hvad hvis svaret på spørgsmålet ikke står dig åbenlyst for, da du kan lide begge de to søde, pelsede dyr og derfor er i tvivl om, om du bør anskaffe dig en hund eller en kat?

Både hunde og katte er kæledyr, der kan skabe stor glæde, tryghed og selskab i dagligdagen. At have et kæledyr – hvad end det er en hund eller en kat – kan gøre, at man i højere grad lærer at vise omsorg overfor et andet væsen, samtidig med at man lærer vigtigheden af at imødekomme dyrets behov og være der for det. Det er derfor ikke en dårlig idé at anskaffe sig en hund eller kat, hvis blot man forinden kender til fordelene og ulemperne.

For at blive klogere på, om du er et hunde- eller kattemenneske, kan du læse med her, hvor vi har samlet de vigtigste ting, man bør tænke på, før man anskaffer sig henholdsvis en hund eller en kat. Forhåbentlig kan disse være med til at afgøre, om det er en kat eller en hund, der passer bedst til dig og din familie.

Hunden er menneskets bedste ven

Hunden er et meget populært kæledyr hos mange danske familier, og da hunden af natur er meget socialt og aktivt anlagt, passer den ofte perfekt ind i en familie med gang i. Hunde er derudover lette dyr at omgås, og de elsker alle former for social kontakt og opmærksomhed fra deres ejere. Hunde er både gode til at omgås voksne, men de er også meget rolige væsner, der let kan have med små børn at gøre, hvis de opdrages herefter.

Hunde kræver en del motion dagligt, og du er derfor nødsaget til at gå, løbe eller lege med din hund flere timer dagligt. Hunden er derfor et meget krævende dyr, som derudover helst ikke må være alene mere end otte timer dagligt. Har du derfor et job med lange arbejdsdage eller en tætpakket kalender, er hunden måske ikke det oplagte valg for dig.

Hunde er derudover dyrere at have, da hunde – afhængigt af størrelsen – ofte kræver mere mad. Du skal derfor have råd til at forsørge din hund og også have pladsen til, at den kan udfolde sig.

Katte kan smelte vores hjerter

En kat er helt sin egen og mere selvstændig end en hund, der kræver konstant opmærksomhed. En kat kan derfor passe sig selv, når du er i skole eller på arbejde. Dette betyder dog ikke, at en kat ikke er socialt anlagt eller ikke har brug for opmærksomhed og omsorg. Katte elsker at blive aktiveret, ligesom de også elsker at ligge på sofaen og blive nusset.

Går du og overvejer at få en kat, skal du huske på, at en kat i modsætning til en hund er sværere at opdrage på. En hund kan trænes, hvorimod en kat er et stædigt væsen, der gør, som det passer den. Derfor kan det være sværere at passe på sin kat, der er en enspænder og til tider kan forsvinde i flere timer eller dage. Vil du dog sikre dig, at din kat finder hjem igen, kan du anskaffe dig en GPS til katte hos Securepet.dk.

En kat fylder derudover mindre end en hund, og den kræver ikke nødvendigvis et stort hus eller en have. Katten er derfor et oplagt kæledyr, hvis du eksempelvis bor i en lejlighed, hvor pladsen ikke er alt for stor.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *