5 alternativer til fodbold og håndbold

I en verden hvor overvægt og sundhed er blevet helt centrale i vores liv, kan der være megen pres på både børn og forældre for, at holde sig sund og frisk. For lidt motion og for meget tid foran en skærm er oftest noget af det, som kan give dit barn et ekstra lag under huden, og det kan da også være svært at komme til livs! For hvad skal man gøre, hvis det er sjovere at spille computer, end det er at spille fodbold eller håndbold?

Det er oftest disse to sportsgrene, som er noget af det første, børn giver sig i kast med. Og desværre ses det alt for ofte, at børnene giver op og mister lysten til boldspillene, hvis ikke de har talentet og ikke oplever nogen synderligt store glæde ved det. Hvis lysten er væk, kan det desuden være svært at finde noget, dit barn har lyst til, hvis alle andre i klassen stadig spiller fodbold.

Heldigvis kan det kommes til liv, hvis du prøver at introducere nogle andre sportsgrene i dit barns liv. Her kommer 5 alternativer til sportsgrene og motionsformer, hvis ikke de klassiske boldspil er særlig sjove.

Badminton
Det lyder ikke nødvendigvis særligt sjovt, at gå til badminton. Slår man ikke bare en bold af fjer frem og tilbage over nettet? Jo. Og nej. For rigtig mange er badminton enormt sjovt, men det er også en god måde, at lære at arbejde med sig selv på, samt en god måde at lære at arbejde sammen med en makker på. Samtidig er der ofte i badmintonklubberne et godt sammenhold, og desuden kan det spilles om vinteren. Mange, som går til badminton, ender med at gå til det i mange år.

Svømning
Svømning er en sport som dyrkes alene. Man træner selvfølgelig sammen, men når alt kommer til alt, så er man alene i vandet. Så hvis det måske er det med at være på et hold, som dit barn ikke har så nemt ved, så kan svømning være et godt alternativ. Det er utroligt sundt, og det giver en god kropsstyrke og holdning.

Kampsport
Kampsport er sejt. Det findes i utroligt mange afskygninger og mange af disse har også nogle værdier, som kan være rigtig sunde at lære, hvis man er barn. Nogle giver desuden massers af styrke, mens andre giver mere balance, sundhed og smidighed, som også kan være fedt, at være god til.

Gymnastik
Gymnastik gør dig stærk. Det findes i mange afskygninger, og alt lige fra spring, til gulv og trampolin er muligt at prøve kræfter med. Det er en sport, som kræver balance og styrke, så det er enormt godt, at give sig i kast med.

Ishockey
Ishockey er ofte en overset sport. Det kræver noget særligt af både udstyr og arena, og det er da også kun de største byer, eller de byer med tradition for, som det er muligt at dyrke det i. Men det er en hurtig sport, som giver en masse glæde, styrke og noget helt andet, end det typiske fodbold og håndbold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *